11/1/09

Op weg naar Nederland

Wow, niet te geloven, eindelijk is het zover dat we op weg zijn naar Nederland!!!!! Het is alweer een tijdje geleden dat we nieuws op onze blog gezet hebben, maar ik ga jullie nu niet vervelen met een lang verhaal over de afgelopen weken. Maar wil alleen de 2 belangrijkste dingen vertellen.

Janders moeder

In ons laatste berichtje schreven we wat over de gezondheid van Janders moeders. Dankzij een aantal giften van verschillende vrienden was het voor Jander mogelijk om een weekje naar zijn moeder te gaan, daar was zij natuurlijk erg blij mee. Ze is de afgelopen weken echt een beetje ziekenhuis in en uit gegaan, maar het gaat nu de beter kant op!!!!

DSCI0373

Efraim gaat naar school!

Ja ja, onze kleine jongen wordt groot. Temidden van het koffers inpakken, huis opruimen en alle andere dingen zijn we ook de nieuwe school van Efraim leren kennen. Het openbare (gratis) onderwijs in Brazilie is niet van echt geweldige kwaliteit, daarom wilden we Efraim graag op een particuliere school doen, daarbij wilden we ook wel graag dat het een christelijke school zou zijn. En gelukkig is er begin dit jaar een christelijke school geopend op een afstand van 20 minuten met de auto. Het is een filiaal van een school in Fortaleza die erg goed bekend staat. De school is nog in aanbouw, en wordt echt heel erg groot, maar nu zijn de klasjes nog klein. De mensen waren erg aardig en vriendelijk, de structuur van de school is echt super. Na een gesprek met de psychologe van de school en een observering van de juf is besloten dat Efraim straks in ‘Infantil III’ komt, de groep voor 3 jarigen, alhoewel hij qua leeftijd nog net officieel in de volgende groep zou horen, maar omdat Efraim het portugees nog niet helemaal beheerst zoals zou moeten komt hij in een groepje lager, geen probleem voor ons, als Efraim het maar naar zijn zin heeft!!!! Omdat we pas 30 januari naar brazilie terugkeren zal hij wel de 2 eerste weken missen, maar goed. We kregen 30% korting op het schoolgeld omdat we zendelingen zijn, maar toch is het nog een aardig bedragje. Ook hebben we een grote lijst met schoomateriaal gekregen dat we moeten aanschaffen (waaronder een schooluniform: tshirt en short van de school!). Laat het ons weten als iemand Efraim hiermee wil ondersteunen!

DSCI0388

Op weg naar Nederland..

Maar goed, zoals ik al zei, nu ik dit schijf zijn we letterlijk op weg naar Nederland. Ik schrijf dit namelijk aan een tafel in een hotelkamer in Natal, 45 minuten vliegen van Fortaleza. Dit zat niet helemaal in onze planning helaas…..afgelopen vrijdag vertrokken we we vol goede moed (en na heel wat stress van alles wat erbij komt kijken als je je hele hebben en houden voor 3 maanden in een ander land achterlaat) naar het vliegveld van Fortaleza, we hadden een stopover in Natal, maar helaas had het vliegtuig problemen en werd de vlucht gecanceld, hmmm, we hadden maar 2 uur overstaptijd in São Paulo voor onze vlucht naar Amsterdam, dus we hadden al snel door dat we die niet meer zouden halen, na heel veel wachten kregen wij uiteindelijk te horen dat er pas zondag een plek voor ons was in een vlucht naar Amsterdam, oftewel, we zaten voor 2 nachten vast in Natal! (Gelukkig wel op kosten van de vliegtuigmaatschappij!) We baalden er natuurlijk wel flink van, 2 dagen langer onderweg is niet niks, helemaal niet als je met een actief kereltje van 3 jaar reist! Maar we besloten er maar het beste van te maken en hebben de zaterdagochtend lekker op het strand doorgebracht (wel moest ik daarvoor slipper en een shirtje kopen want in onze koffers zaten natuurlijk alleen maar kleren voor de kou, en niet voor strandweer! We hebben lekker gegeten in het restaurant van het hotel en verder lekker uitgerust. Zometeen worden we met de taxi opgehaald om weer naar het vliegveld te gaan en hopelijk komen we dan echt maandag aan in Nederland!!!!

DSCI0390 DSCI0389

Hou onze blog in de gaten, want ik heb besloten om te proberen elke dag minstens een foto te maken en daar iets bij te schrijven om op de blog te plaatsen, zo blijven jullie precies op de hoogte!!!

0 Leave your comment here:

 
Designed by Simply Fabulous Blogger Templates