8/27/09

Juli-Augustus belevenissen

Read in English here

Leia em Portugues aqui

irrestistable

Er is weer heel wat gebeurt in de afgelopen weken, tijd weer voor een update dus! Allereerst wat belangrijke data om in je agenda te zetten:

  1. We hebben goed nieuws, we hebben onze tickets geboekt!!!!! We komen zaterdag 30 oktober in Nederland aan en vertrekken weer op vrijdag 29 januari, 3 hele maanden dus! Er staan al wat spreekbeurten in de planning, maar we hebben nog steeds plek over in onze agenda, dus kom maar op! Ook zal ik dit jaar creatieve cursussen gaan geven in sieraden maken en scrapbooken etc. (Ik plak zelfs je foto’s voor je in op een creative manier!) Neem daarvoor maar even een kijkje in de webshop: http://melanieswebshop.blogspot.com. Als je meer wilt weten neem dan contact met ons op!!!!
  2. Op 8 november zal onze vriendendag zijn, zet dat ook vast in je agenda, dit zal zijn na afloop van de kerkdienst in de Rafaelgemeente Elburg. Laat even weten als je van plan bent om te komen want er wordt onder andere voor eten gezorgd! 
  3. Ook zal de thuisfrontcommissie op Monumentendag (12 sept) met een stand op de Bottermarkt in Elburg staan om ons te promoten, en om wat creatieve dingen te verkopen die ik in de loop van de tijd in elkaar heb geknutseld, ga daar dus zeker even langs. Als je wel een handje mee wilt helpen laat het dan ook even weten!

TRAINING

envia

De afgelopen 3 maanden heb ik veel tijd geinvesteerd in het verzorgen van trainingen en lezingen over preventie, relaties en sexualiteit. Zo gaf ik 3 avonden lang les over huwelijk en relaties in een avond-mini-DTS van Jeugd met een Opdracht, een dag over preventie in een school voor Urban Missions, maar ook hebben we met ons team een middag in een meiden jeugdgevangenis over seksualiteit gepraat, over hetzelfde onderwerp tijdens een bijbelvakantieweek voor een groep tienermeiden en gisteren in een creche voor de moeders een les over abortus. Uitdagingen genoeg dus!

palestra00001

SITIO GRAÇA

Op de boerderij waar Jander werkt is de DTS inmiddels begonnen, Jander helpt zijdelings mee, en ook ik zal af en toe inspringen om te helpen bij het vertalen en ik had de welkomstkadootjes voor mijn rekening genomen. Ter voorbereiding van de DTS is er altijd een training voor het team, en als afsluiting hadden we een barbeque bij ons thuis, dat was natuurlijk erg gezellig. Op deze foto zie je de hele club bij elkaar:

5248_218344360530_796160530_7987039_4701823_n 

Paulo, één van de jongens van de boerderij doet op dit moment de DTS aan de andere kant van Brazilie, hij wil graag op outreach naar
Afrika. Willen julie voor hem bidden, en als je hem op de een of andere manier wilt helpen, neem dan contact met ons op!

jander_paulo

BEZOEK UIT NEDERLAND

Ook hebben we 6 weken lang mijn ouders hier op bezoek gehad. Efraim werd natuurlijk ontzetten verwend, zo kreeg hij bijvoorbeeld een mooie nieuwe fiets waarop hij binnen een dag al had leren fietsen (met zijwieltjes natuurlijk!), gelukkig dat we ruimte genoeg hier hebben daarvoor!

efraimbday00003

Ook vond hij het heerlijk om met opa en oma mee te gaan naar het strand en om te helpen de auto in de garage te zetten, al toeterend natuurlijk.

 piscina

Ook werden opa en oma regelmatig gecommandeerd om te gaan zitten en te spelen met hem of te voetballen. Efraim wordt al echt een groot kereltje en slaapt sinds kort zelfs al in een echt groot bed! Mocht je de foto’s van zijn 3e verjaardag gemist hebben kijk dan maar eens hier.

glijbaan

Zowel Efraim als Jander hebben allebei een flinke griep te pakken gehad afgelopen maand, dat was de eerste keer dat Efraim echt ziek was. Op deze foto zie je hoe hij uitgeput staand in slaap is gevallen…..

 efraimbday00001

GEBEDSPUNTEN

We willen jullie vragen te bidden voor de moeder van Jander. We werden zondag gebeld dat ze in het ziekenhuis ligt met ademhalingsproblemen, ook haar glucose en bloedruk zijn niet goed. We maken ons er best wel zorgen over, ze was gisteren ontslagen uit het ziekenhuis, maar nog weer dezelfde dag werd ze weer opgenomen. Op dit moment hebben we geen geld om erheen te gaan, zelfs niet alleen Jander, dus we moeten op een afstandje meeleven en kunnen op dit moment alleen maar voor haar bidden.  Willen jullie ook bidden voor de voorbereidingen voor Nederland, we hebben gelukkig al iemand om op ons huis te passen, maar hebben nog gebed nodig voor de  financien. Ook kunnen we natuurlijk wel wat wame kleding gebruiken, met name voor Efraim! Ook dit keer zullen we weer bij de familie Roos op de Rozenhof verblijven, we zien er erg naar uit om straks na jaren weer eens sinterklaas, kerst en oud-en-nieuw met vrienden en familie door te brengen!

lifeisbeutiful 

Heel veel liefs, Jander, Melanie & Efraim!!!!!!

PS wat vinden jullie van ons youtubefilmpje??????

Lees ook de nieuwsbrief van Vida Nova hier

1 Leave your comment here:

Waisca said...

ha, het blijft apart om portugese opwekking te horen...dat liedje onder dat you tube filmpje. Als ik mijn ogen dicht doe zit ik accuut bij jullie in de kerk, of op de bijeenkomst op de basis, hihi...

 
Designed by Simply Fabulous Blogger Templates