Over Ons

Wij, Jander en Melanie de Oliveira, hebben een passie en een roeping: tieners in nood. In onze woonplaats, Aquiraz, dichtbij Fortaleza is de nood onder de tienermoeders groot. De jonge meiden staan er alleen voor, hulp van hun vriendje of familie kunnen ze vaak niet verwachten. Er wordt op ze neergekeken, en zicht op een hoopvolle toekomst is er niet. School maken ze niet meer af, waardoor ze ook geen kans maken op werk. Ze vechten om hun hoofd boven water te houden.
Daarom heb ik samen met een klein team, in de afgelopen jaren een projekt opgezet voor zwangere tieners en tienermoeders. Een project dat hen weer hoop geeft en een verschil uitmaakt in hun leven en hun toekomst. Dat doen wij door hun te coachen tijdens hun zwangerschap in wekelijkse bijeenkomsten op een creatieve manier die volledig is afgestemd op hun leeftijd.
Jander identificeert zich door zijn eigen jeugdervaringen enorm met jongeren die met justitie in aanraking zijn gekomen. Jongeren die uit gebroken gezinnen komen, die geen vertrouwen meer hebben in de mogelijkheid tot verandering. Zo komen ze terecht in situaties die alleen maar komen uitlopen op de dood of de gevangenis. En dat is juist de plek waar Jander ze ontmoet, om ze te laten zien en beseffen dat er een uitweg is. Hun hele leven lang hebben ze gehoord en geleerd dat ze niks waard zijn, dat ze niets kunnen, dat ze geen toekomst hebben. Maar Jander wil ze juist het tegengestelde laten zien. Laten zien dat er mogelijkheden zijn tot verandering, dat er hoop is.
Het is onze droom om deze tieners weer te kunnen laten dromen, dromen over een toekomst, dromen over mogelijkheden. Wij willen deze tieners helpen om deze dromen werkelijkheid te laten worden, maar dat kunnen wij niet alleen. Daarvoor hebben wij jullie hulp nodig. Wij doen dit werk vanuit onze roeping op vrijwillige basis. Samen met jullie hulp kunnen wij deze tieners een betere toekomst bieden.
Wie zijn wij:
Melanie is Nederlandse en Jander is Braziliaan. In 2003 zijn wij getrouwd en sindsdien werken wij als zendelingen in Aquiraz, Ceará, in het Noordoosten van Brazilië. In 2006 adopteerden wij ons zoontje Efraim, die tweetalig wordt opgevoed.
Kijk hier naar de uitzending van Onverwacht Bezoek en neem een kijkje in ons leven: 
http://gemi.st/EO_101189342

 
Designed by Simply Fabulous Blogger Templates