12/2/08

December update Nederlands

Read this in English here
Leia em Português aqui

Ik schaam me nu bijna om een nieuw blogbericht te schrijven, de laatste keer was op Efraims verjaardag en dat is al bijna weer 6 maanden geleden, erg he??!! Nu wil ik jullie nu natuurlijk niet vervelen met een ellenlang verslag over wat wij de afgelopen maanden hebben uitgevoerd, dat heb je wel kunnen lezen in de nieuwsbrief als het goed is. Heb je die nog niet gelezen dan kan je hem hier downloaden: nieuwsbrief oktober 2008 bij 4shared.

THANKSGIVING

Ik zal alleen wat dingetjes vertellen van de laatste tijd. Zo zie je hier bijvoorbeeld een foto van het heerlijke eten dat we 1,5 week geleden hadden op de basis voor een heus thanksgiving diner, al het typische eten dat bij de amerikaanse thanksgiving hoort was er zelf, kalkoen met cranberry saus!!!! We waren met ongeveer 70 man, inclusief al de leerlingen van de "English For Missions School" die op het moment gaande is op de basis. 3 van de jongens van de boerderij waar Jander werkt doen deze school nu ook, zo leren ze in 6 weken de ´basics´ van het Engels.

PICKNICK OP HET STRAND
Sinds een aantal weken komen we regelmatig met al de meiden/vrouwen van de basis bij elkaar, soms voor serieuse dingen zoals een bijbelstudie & gebed, maar we hebben ook al eens een chocoladefondue gehouden en een picknick op het strand, het was erg gezellig en lekker!!!!


SINTERKLAAS


Jaja, zelf sinterklaas is bij ons langsgeweest in Brazilie!!!!! We waren met 6 nederlanders (Mirjam die hier werkt en haar zusje, Michiel werkt bij Jander en Renske & Adrian zijn hier als vrijwilligers) en 2 braziliaanse aanhang (Jander, en Junior, de man van Mirjam). We hadden onze zithoek naar buiten versleept naar de veranda waar we er een gezellig avondje van hebben gemaakt!!!! Zou de kerstman nu ook nog langskomen?



EFRAIM IS ZINDELIJK!!!

In de nieuwsbrief kan je meer lezen over de streken die Efraim uithaalt, ondanks dat hij nu al bijna 2,5 is praat hij nog erg weinig, al kan hij al wel veel duidelijk maken, en hij weet ook echt wel wát hij wil! Maar ja, wel leert hij elke dag er woordjes bij, praat hij veel na, hij zingt het liefst, zo zingt hij al heel wat liedjes me van zijn lievelingsCD van Ben Ketting (Prinsen en Prinsessen)! Maar het baelangrijkste nieuws van Efraim is wel dat hij nu alweer een paar weekjes zindelijk is, in elk geval overdag en dat scheelt ons enorm in de luiers (al gaan we nu wel vele keren op een dag op en neer naar de WC....). Hier wat van de laatste kiekjes, deze zonnebril kreeg hij op de zondagschool toen ze les kregen over de blinde Bartimeus!!!



Het is hier bloedjeheet en een zelfgemaakt vruchtenijsje is dan natuurlijk heerlijk!



JAIME KEMP CONFERENTIE



We zijn eind vorige maand een weekendje naar een conferentie geweest met Jaime Kemp, internationaal bekend vanwege zijn boeken over oa het huwelijk en opvoeding. We waren echt superblij dat we hier heen konden gaan en hebben veel geleerd, ook was het goed om eens eventjes weer ergenes met z´n tweetjes mee bezig te zijn! Efraim heeft een nachtje op de basis gelogeerd. Nou dat eindelijk weer eens een snelle update van ons, ik zal proberen om rond de kerst nog een berichtje te plaatsen, met wat leuke foto´s van ons in onze zomerkleren met de kerstman, al is het alleen maar om jullie een beetje jaloers te maken!!!! (oh ja, en vergeet ons niet he met de kerstkaarten, hint hint!!!!)
kijk voor een update over vida nova hier: http://vidanovafortaleza.blogspot.com/
kijk voor meer over Jander´s werk hier: http://casademeupai.blogspot.com/

0 Leave your comment here:

 
Designed by Simply Fabulous Blogger Templates