6/21/08

Mei/Juni 2008 nederlands

Het is alweer veel te lang geleden dat we wat op de blog geplaatst hebben, zoals gewoonlijk…..maar goed! Ik zal het proberen kort te houden. Het een en ander zal wel een beetje overlappen met de nieuwsbrief die ik ook hoognodig moet schrijven…..De maand juni had voor ons 2 verjaardagen in petto!!! Op 10 juni werd ik, Melanie 30 jaar, een kroonjaar!!!! Dat heb ik dit jaar gevierd met een klein groepje vriendinnen en een heerlijke chocoladefondue!!!!! Ook werd ik heerlijk verwend met een boel cadeautjes!!! En vandaag, de 21e, werd Efraim 2 jaar oud alweer! Zijn verjaardag zullen we komende maand vieren als mijn ouders ook hier zijn, dubbel feest dus! Het thema hebben we al wel bedacht, een Oranjefeest word het!!! (Jammer dat Nederland vandaag niet meewerkte met de oranjevreugde!). We zijn vandaag met Efraim naar een dierenpark(je) geweest!


Het preventiewerk loopt erg goed! Mirjam en ik gaan wekelijks naar een favela in Fortaleza toe, waar we samenwerken met projekt Shine (ook van de basis van Jeugd met een Opdracht hier). Met een klein groepje meiden doen we creatieve activiteiten, maar we behandelen ook onderwerpen als seksualiteit, relaties en huwelijk. We zullen met deze groep nog doorgaan tot eind juni. Na de vakantieperiode willen we met een nieuwe groep meiden aan de slag gaan. Ook zijn er al concrete plannen om het zelfde programma op nog 2 andere locatie uit te voeren! Op woensdagochtend zijn we begonnen met straatwerk onder een groepje straatmeisjes/prostituees. We zijn nu met name bezig met het winnen van hun vertrouwen. Eén van de meisjes A*** is 18 jaar en zwanger van haar 2e kindje. Ze woont en slaapt op straat omdat ze vanwege een drugsschuld niet meer naar haar huis toe kan/durft. Ondank haar zwangerschap gebruikt ze nog steeds crack, ook prostitueert ze zichzelf net zoals de andere meiden dagelijks vele malen. We voelen ons zo machteloos omdat we op dit moment zo weinig aan hun situatie kunnen veranderen. We willen graag een huis kopen om deze meiden op te kunnen vangen. We hebben zelfs al een geschikte locatie gevonden, nu de rest nog…… (Op de nieuwe blog van het project zijn foto´s te vinden van deze locatie en een uitgebreider verhaal over A*** en de andere meiden: http://vidanovafortaleza.blogspot.com/search/label/english)Ook Jander doet nu wekelijks straatwerk. Elke vrijdagmiddag of –avond gaat een team naar bepaalde punten waarvan bekend staat dat er veel straatkinderen/jongeren zijn. Hoe bijzonder is het dat de jongens die op de boerderij wonen, en die vroeger zelf zo op straat geleefd hebben, nu zelf met het team meegaan als levens bewijs dat er nog wel hoop is, dat verandering wel mogelijk is! Efraim wordt al een echte grote kerel. Hij speelt graag verstoppertje in zijn ´huisje´ (een grote televisiedoos), of soms verzamelt hij wat plastic bekers, lepels, doosjes etc en speelt dan ´keukentje´. Hij is erg ondernemend en wil overal opklimmen en aankomen, voor ons wel wat lastiger omdat we hem geen seconde uit het oog kunnen verliezen of hij staat zo boven op het computerbureau! We hebben tegenwoordig een hele bijzonder supportersgroep!!! Op initiatief van onze thuisfrontcommissie is er een gebedsgroep opgestart. Deze mensen hebben aangegeven dat zij wekelijks gericht voor ons willen bidden, ieder op zijn eigen moment. Elke week op maandagochtend schrijf ik nu een gebedsbrief met daarin de gebeds-en dankpunten voor die week. Ik moet er altijd wel weer even voor gaan zitten, maar het is wel heel gaaf om te doen, omdat ik zo steeds weer even naar de afgelopen week kan kijken en kan zien hoe God de gebedspunten van die week heeft verhoord, bidden werkt echt!!!! Wil je ook deze gebedsbrief ontvangen, stuur dan even een mailtje dan voeg ik je toe aan onze lijst!
Verder staat er heel wat op de agenda voor de komende weken:
  • mijn ouders komen half juli voor 6 weken (er is nog plek voor cadeautjes hint hint!!!!!!! Nee zonder gekheid, ook spullen voor het project zijn nog welkom, zwangerschapstesten, babykleding, etc kom maar op!)
  • 18 juli- 8 augustus komt er een GO-team van 8 meiden uit Nederland als vrijwilliger, Jander en ik zijn verantwoordelijk voor dit team
  • 18-25 juli komt er een team tandartsen uit Hawaï (dit is altijd ontzetten leuk, dit is geloof ik al de 4 e of 5e keer dat ze komen!)
  • 23 juli komt er een vrijwilliger voor 6 weken uit Amerika, speciaal voor ons project Vida Nova
  • 5-22 juli is er een mini-dts op de basis


0 Leave your comment here:

 
Designed by Simply Fabulous Blogger Templates