7/18/12

Een week in Vida Nova

Elke woensdag geven we een kleine workshop in de lokale kliniek, zo leren we al de ‘zwangeren’ uit de wijk goed kennen, ook trakteren we dan altijd op wat lekkers. Zo leren we ook de jongere meiden kennen die we vervolgens uitnodigen voor het projekt. Daarna gaan we meestal op huisbezoek. Dit keer gingen we langs bij Renata van 15 die 2 weken daarvoor was bevallen van een prachtige zoon:

DSCI0254 DSCI0255

Op donderdagochtend hebben we creatieve activiteiten. Op dit moment zijn we bezig met het schilderen van tassen. Een team uit Amerika dat hier op de basis van YWAM was had namelijk voor alle meiden een gekleurde canvas tas meegenomen met wat dingetjes voor de baby, en ook verf, stempels en andere dingen om de tas te kunnen versieren, de meiden hadden er zoveel lol in dat we het de week erop nog een keer gedaan hebben, dit keer op een stuk katoendoek die we nog in elkaar gaan zetten tot tas!

DSCI0225DSCI0228DSCI0230

DSCI0262 

De creatieve activiteiten zijn niet alleen voor de zwangere meiden maar ook voor de tienermoeders, een grote kist met speelgoed staat steevast klaar om de kleintjes te vermaken terijl mams aan het knutselen is! Kijk eens wat een mooie koppies!

 

DSCI0278DSCI0271

Op vrijdag begeleiden we de zwangere meiden. Luana op de foto link is nog maar 13 jaar. Haar vriendje is nog maar 14. Ze ontdekte de zwangerschap pas toen ze al 5 maanden zwanger was, de dokter dacht namelijk in eerste instantie dat ze alleen maar een wormenkuurtje nodig had, maar daar gingen de klachten natuurlijk niet van weg…… een echo bevestigde uiteindelijk het vermoeden. Nu komt Luana trouw naar alle activiteiten toe! Ze verwacht een jongentje.

 DSCI0267 DSCI0268   DSCI0280   

Op de foto’s hierboven zijn de meiden bezig met hun zwangerschapsdagboek, elke week maken we daarin 1 of 2 pagina’s. Deze week hadden we het over ‘mijn ideale gezin’. Op de foto hieronder kan je zien hoe de meiden kleertjes aan het uitzoeken zijn. Elke activiteit kunnen ze een ‘vida nova dollar’ verdienen. Dit nepgeld kunnen ze opsparen en vervolgens besteden op onze ‘baby-bazar’. Er zitten zoveel leuke kleertjes bij dat ze wel bijna een uur bezig zijn geweest met hun ‘inkopen’!!!

DSCI0265

Zo, ik hoop dat jullie zo een beetje een idee krijgen van wat wij in het projekt allemaal doen!!!!

0 Leave your comment here:

 
Designed by Simply Fabulous Blogger Templates